Viedokļi E-Polā

Jaunajam lauksaimniecības komisāram jācenšas panākt godīgu attieksmi atbalsta maksājumu sadalei

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
10.02.2010

"Dacians Ciološs bija zemkopības ministrs Rumānijā, tāpēc viņš pārzina situāciju nozarē. Jaunais EK lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs lauksaimniecību studējis Francijā, tāpēc diskusijās ir izskanējuši pieņēmumi, ka franči varētu komisāru ietekmēt. Pozitīvi vērtējams tas, ka viņš nāk no jaunās Eiropas Savienības dalībvalsts, tādejādi ir cerība, ka viņš centīsies panākt godīgu attieksmi. Taču jāņem vērā, ka visi komisāri strādā Eiropas Savienības kopējās interesēs, nevis priekš nacionālajām valstīm," sacīja Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Vērtējot iepriekšējās lauksaimniecības un lauku attīstības komisāres Mariannas Fišeres Bēlas veikumu, Krauze ir neapmierināts ar to, ka Bēla tā arī neuzdrošinājās pievērsties konkurences jautājumu risināšanai, norādot, ka par to ir atbildīga konkurences komisāre Nellija Krusa, kura savukārt atrunājās, ka lauksaimniecība nav viņas darbības joma.

Kā ziņots, 9. februārī Strasbūrā Eiropas Parlamenta deputāti ar pārliecinošu balsu pārsvaru ievēlēja jaunās Eiropas Komisijas sastāvu.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana