Viedokļi E-Polā

Kampars piekrīt, ka cenu zīmē papildus jau standartos noteiktajām marķēšanas prasībām Latvijā ražotai produkcijai būtu jānorāda produkta ražotājs un iepakotājs

AgroPols
11.02.2010

Pēc tikšanās ar LOSP (sk. rakstu) ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsvēris: "Šodien tikšanās laikā ar lauksaimnieku pārstāvjiem bijām absolūti vienisprātis par nepieciešamību atbalstīt vietējos ražotājus. Es informēju LOSP pārstāvjus, ka Ekonomikas ministrija neliks šķēršļus Zemkopības ministrijas ierosinātajiem grozījumiem valdības noteikumos par svaigu augļu un dārzeņu marķēšanu mazumtirdzniecības vietās."

Tikšanās laikā ar LOSP pārstāvjiem pārrunātas arī citas iespējas, kā uzlabot vietējo lauksaimniecības produktu ražotāju konkurētspēju ar importēto produkciju.

Kampars informēja, ka tuvāko gadu laikā enerģētikas sektorā tiks investēti lieli līdzekļi, lai ražotu gan elektroenerģiju, gan siltumenerģiju. Ministrs uzskata, ka saražoto siltumenerģiju varētu izmantot dažādu rūpniecisku ražotņu, tai skaitā siltumnīcu, apsildīšanai.

LOSP pārstāvji atzina, ka šāda sadarbība būtu perspektīva, padarot būtiski lētāku siltumnīcas apsildīšanas pašizmaksu, jo pašlaik siltumnīcu apsildīšanai tiek izmantota importētā dabasgāze.

Kā ziņots, Ekonomikas ministrija (EM) nobremzējusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus likumdošanā, kas ļautu izsekot augļu un dārzeņu izcelsmei, liecina valdības apritē nonākušais dokuments (Sk. rakstu).

AgroPols

x

Paroles atgadināšana