Viedokļi E-Polā

Lauksaimniek, nepaliec malā!!!

Mārtiņš Trons, Zemnieku Saeima (ZSA)
12.05.2010

Ikvienam ir jāpiedalās diskusijā par Kopējo lauksaimniecības politiku! Mēs visi ar lielām cerībām gaidām jauno reformēto ES lauksaimniecības politiku, kura nodrošinātu mums līdzvērtīgus tiešos maksājumus ar veco dalībvalstu zemniekiem. Lai mūsu cerības piepildītos, ir īstais brīdis katram pielikt savu artavu.


Ikvienam ir jāpiedalās diskusijā par Kopējo lauksaimniecības politiku!

Mēs visi ar lielām cerībām gaidām jauno reformēto ES lauksaimniecības politiku, kura nodrošinātu mums līdzvērtīgus tiešos maksājumus ar veco dalībvalstu zemniekiem. Lai mūsu cerības piepildītos, ir īstais brīdis katram pielikt savu artavu.

Eiropas Lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Dačjans Čološs ir nācis klajā ar publisku diskusiju par to, kādu ES lauku politiku tās iedzīvotāji grib pēc 2013. gada.

Diskusijai izvirzīti šādi jautājumi:

1) Kāpēc vajadzīga kopējā Eiropas lauksaimniecības politika?

2) Ko iedzīvotāji gaida no lauksaimniecības nozares?

3) Kāpēc vajadzīga KLP reforma?

4) Kas vēl būtu vajadzīgs, lai nākotnē pilnveidotu KLP?

Diskusijas mājas lapa - http://ec.europa.eu/agriculture/cap-post-2013/debate/index_lv.htm

Diskusijā var piedalīties ikviens iedzīvotājs, ne tikai lauksaimnieki (tā kā informējiet arī savus radus, draugus, kaimiņus).

Šī mājas lapa būs atvērta līdz jūnija sākumam. Gadījumā, ja Jums nav pieejams dators vai internets, tad aicinām zvanīt uz biedrības "Zemnieku saeima" biroju (tel. nr. 67027044) un izteikt savu viedokli mutiski, un mēs to Jūsu vārdā pievienosim diskusijai!

Diskusijas rezultātus apstrādās neatkarīga organizācija. Eiropas Komisija 2010. gada jūlijā īpašā konferencē informēs par atklātās diskusijas rezultātiem. Komisija cer šādi gūt idejas, ko iestrādāt savā paziņojumā par KLP laika posmam pēc 2013. gada.

Lūgums nebūt pasīviem, jo pašreiz diskusijā savu viedokli ir pauduši TIKAI 2 Latvijas pārstāvji, un daudzi simti Francijas, Spānijas Itālijas un citu valstu pārstāvji!

Šī, kaut neliela, bet tomēr ir visu mūsu iespēja! Ja mēs to neizmantosim, tad 2013. gadā varēsim vainot tikai paši sevi tajā, ka jaunā lauksaimniecības politika neatspoguļo mūsu vēlmes!

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana