Viedokļi E-Polā

Dūklavs: Lauksaimniecībā jāatbalsta tikai ražotāji

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
04.03.2011

Turpmāk lauksaimniecībā jāatbalsta tikai ražotāji, jo nodokļu nauda ienāks tikai no ražošanas, 4. martā Jelgavā, atklājot reģionālo konferenci "Esi informēts un pelni laukos", norādīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Dūklavs akcentēja, ka darīšot visu, lai zeme tiktu izmantota lauksaimniecības ražošanai. "Tuvākajai nākotnei ir plāni, ka zemes iegādei darbosies atsevišķa, ilglaicīga kreditēšanas programma. Zemnieki varēs uz izdevīgiem noteikumiem kredītā pirkt zemi, kas tiks izmantota produkcijas ražošanai," skaidroja ministrs.

Attiecībā uz platību maksājumiem ministrs norādīja, ka turpinās Latvijas interešu lobēšana Briselē. "Vācija un Francija ir vienojušās, ka platību maksājumi nav taisnīgi. Dokumentos gan to nav izdevies pateikt, ka maksājumiem jābūt vienādiem, bet, lai tie būtu taisnīgāki, par to gan cīnāmies," sacīja ministrs.

Savukārt attiecībā uz budžeta konsolidāciju un iespējamiem griezieniem lauksaimniecībā Dūklavs atzina, ka līdz šim "esam bijuši pasargāti, tomēr bez samazinājuma cauri netiksim, par to liecina signāli no valdības".

Pēc "Nozare.lv" rīcībā esošām neoficiālām ziņām, runa varētu būt par akcīzes nodokļa dīzeļdegvielai atvieglojumu atcelšanu lauksaimniekiem.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana