Viedokļi E-Polā

Laimdota Straujuma: Tikai efektīvi apstrādāta zeme var palielināt lauku saimniecību ienākumus un zemnieku labklājību

Ilze Vabole, AgroPols
18.10.2012

18. oktobrī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra klientiem – lauksaimniekiem, lai izklāstītu Zemkopības ministrijas galvenās prioritātes Eiropas Savienības (ES) nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

„Viena no Zemkopības ministrijas prioritātēm ir zemes apsaimniekošanas jautājuma risināšana, lai līdz 2020. gadam Latvijā lauksaimnieciskajā ražošanā tiktu izmantota lauksaimniecībā izmantojamā zeme – 2 miljoni hektāru. Mūsu prioritāte ir lauksaimniecībā izmantojamo zemju plašāka izmantošana un rentablāka apsaimniekošana, palielinot lauku saimniecību ražīgumu, lai katrs lauksaimniecībā izmantojamās zemes hektārs dotu atdevi un pievienoto vērtību. Tikai efektīvi apstrādāta zeme var palielināt lauku saimniecību ienākumus un zemnieku labklājību,” uzsvēra zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Nepieciešams izstrādāt tādus kritērijus ES fondu atbalstam, kas dotu iespēju attīstītu jau esošās saimniecības un lauku uzņēmumus, kā arī dažādot to saražoto produkciju. „Tāpat tiks turpināta lauksaimnieku kooperācijas veicināšana, jo vairāki Latvijas kooperatīvi jau pierādījuši, kas ir spēcīgi ne tikai Latvijas, bet Baltijas valstu un pat plašākā mērogā. Ir labi piemēri kooperācijai graudaugu un piena ražošanā. Tagad nepieciešams veicināt arī bioloģisko saimniecību, kā arī dārzeņu, augļu un nišas produktu ražotāju plašāku kooperāciju,” sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana