Viedokļi E-Polā

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma: „ES prezidentūras priekšlikums ES 2014.-2020. budžetam Latvijas lauksaimniekiem nav pieņemams”

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
30.10.2012

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma nepiekrīt Eiropas Savienības (ES) šobrīd prezidējošas valsts – Kipras – priekšlikumam par ES budžetu nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam.

„Prezidentūras priekšlikums Eiropas Savienības budžetam 2014.-2020. gadam man nav pieņemams, jo budžeta priekšlikumā nav panākts progress tiešo maksājumu lauksaimniekiem izlīdzināšanā dalībvalstu starpā. Saskaņā ar šo priekšlikumu Eiropas Savienības daudzgadu budžetam nav viesta skaidrība Kopējās lauksaimniecības politikas un jo sevišķi tiešo maksājumu jautājumā. Baltijas valstu lauksaimniecības ministriem un lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām ir jāturpina aizstāvēt savas intereses, konstruktīvi un uzstājīgi pamatojot nepieciešamību beidzot ieviest taisnīgus tiešos maksājumus, kas katrai valstij būtu ap 80 procentiem no vidējā tiešo maksājuma līmeņa,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana