Viedokļi E-Polā

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma: jāturpina uzlabot Latvijas un Krievijas savstarpējo sadarbību lauksaimniecības un pārtikas preču tirdzniecībā

Ilze Vabole, AgroPols
21.01.2013

Sestdien, 19. janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma 78. Starptautiskās izstādes Berlīnē „Zaļā nedēļa” laikā tikās ar Krievijas lauksaimniecības ministru Nikolaju Fjodorovu, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Kaspars Funts. Abi ministri konstruktīvā sarunā apsprieda iespējamos risinājumus, lai uzlabotu Latvijas un Krievijas savstarpējo tirdzniecību ar lauksaimniecības un pārtikas produktiem.

„Esmu gandarīta par Latvijas un Krievijas savstarpējo sadarbību tirdzniecībā ar lauksaimniecības un pārtikas precēm, kas turpina uzlaboties. Krievija Latvijai ir nozīmīgs tirdzniecības partneris dažādām lauksaimniecības precēm, tāpēc ir svarīga sadarbība gan starp abu valstu lauksaimniecības ministrijām un dienestiem, kuri uzrauga pārtikas drošumu, gan lauksaimniecības un pārtikas ražošanas uzņēmumu nozaru organizācijām,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma ar Krievijas lauksaimniecības ministru Nikolaju Fjodorovu vienojās, ka turpinās sadarbību, uzsvaru liekot uz sadarbības uzlabošanu starp abu valstu pārtikas kontroles un veterinārajiem dienestiem, kas palielinās tirdzniecības apjomu ar lauksaimniecības precēm un pārtikas produktiem abu valstu starpā, sevišķi piena un gaļas produkciju. Abi ministri vienojās, ka nepieciešams arī uzlabot abu valstu ražotāju organizāciju, piemēram, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, savstarpējo sadarbību, no kā ieguvēji būs Latvijas un Krievijas ražotāji, patērētāji un atbildīgie dienesti. Lai stiprinātu abu valstu sadarbību, zemkopības ministre Laimdota Straujuma plāno apmeklēt Krievijas Federācijas lielāko lauksaimniecības un pārtikas biznesa izstādi „Pordexpo” 2013. gada februārī.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana