Viedokļi E-Polā

Laimdota Straujuma: ES jāatbalsta aktīvie lauksaimnieciskās produkcijas ražotāji, nevis „dīvāna zemnieki”

Ilze Vabole, AgroPols
29.01.2013

Pirmdien, 28. janvārī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma Briselē piedalījās Eiropas Savienības Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē, kurā tika apspriesta Īrijas prezidentūras izvirzītā darba programma lauksaimniecības un zivsaimniecības jomā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Laimdota Straujuma norādīja, ka atbalsta finansējumam ir nepastarpināti jānonāk pie ekonomiski aktīviem lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem, kas ikdienā nodarbojas ar aktīvu lauksaimniecisko darbību, nevis tā saucamajiem „dīvāna zemniekiem”, kas lauksaimniecisko ražošanu tikai imitē.

Zemkopības ministre uzsvēra, ka Latvija atbalsta Īrijas mērķi intensīvi turpināt darbu pie Kopējās lauksaimniecības politikas reformas un Kopējās zivsaimniecības politikas reformas, lai līdz šā gada jūnijam ES dalībvalstis varētu panākt vienošanos par šiem būtiskajiem jautājumiem. „Ļoti ceru, ka dalībvalstu vadītāji februāra sākumā vienosies par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu, kas no 2014. gada paredzēs taisnīgākus un līdzvērtīgākus tiešos maksājumus Latvijas lauksaimniekiem,” uzsver zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana