Viedokļi E-Polā

EP Eiropas Tautas partiju grupas priekšsēdētājs Jozefs Dauls atbalsta Latvijas prasību par taisnīgiem tiešmaksājumiem un aicina Latviju nepiekāpties

Ilze Vabole, AgroPols
29.01.2013

29. janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma Briselē tikās ar Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Tautas partijas grupas priekšsēdētāju Jozefu Daulu (Joseph Daul), lai atkārtoti pārrunātu tiešmaksājumu jautājumu, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Tikšanās laikā zemkopības ministre Laimdota Straujuma uzsvēra nepieciešamību no 2014. gada izlīdzināt tiešmaksājumus Latvijas valstu lauksaimniekiem, lai nodrošinātu vienlīdzīgākas konkurences apstākļus.

EP Eiropas Tautas partijas grupas priekšsēdētājs Jozefs Dauls apliecināja atbalstu Latvijas un Baltijas valstu lauksaimniecības ministru prasībai, ka tiešajiem maksājumiem ar 2014. gadu ir jākļūst taisnīgākiem un to apjoms ir jāpalielina līdz tādam līmenim, kādā tiešos maksājumus saņem nākamā dalībvalsts virs Baltijas valstīm. Jozefs Dauls aicināja zemkopības ministri Laimdotu Straujumu turpināt skaidri uzstāt uz Latvijas lauksaimnieku interesēm un taisnīgu finansējuma sadali lauksaimniekiem tiešmaksājumos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana