Viedokļi E-Polā

Pilvere: Ja nebūtu subsīdiju, Latvijas zemnieki būtu konkurētspējīgāki par citiem ES zemniekiem

Nac.ag. LETA
18.07.2014

Ja nebūtu subsīdiju, Latvijas zemnieki būtu konkurētspējīgāki par citiem Eiropas Savienības (ES) zemniekiem, intervijā aģentūrai LETA teica Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektore Irina Pilvere.

Viņa atzīst, ka patlaban Latvijas lauksaimniekiem konkurēt ir grūtāka nekā veco ES valstu zemniekiem, kuri dzīvo "siltumnīcas apstākļos" ar ļoti bagātīgām subsīdijām jau ilgus gadus.

Pilvere gan uzskata, ka nākotne šādos apstākļos Latvijas zemniekiem ir. Pasaulē tiek prognozēts iedzīvotāju skaita pieaugums, tādēļ pārtika būs vajadzīga vienmēr. Latvijā turklāt lauksaimniecībā ir attīstības perspektīvas. Vecās Eiropas valstīs attīstības potenciāls ir vairāk ierobežots.

LLU rektore ir pārliecināta, ka, neraugoties uz lielo atbalstu lauksaimniekiem, lauksaimniecība ir ilgtspējīga.

"Tas, ko es gribētu teikt mūsu lauksaimniekiem, ir - izmantojiet tās iespējas, kas ir vēl šajā periodā. Mūsu lauksaimniekiem jau bija desmit gadi kopš iestāšanās ES, līdz ar to mums vajadzētu būt stabilākiem un vajadzētu rēķināties ar to, ka kādā brīdī būs jāturpina saimniekot ar minimālu atbalstu," piebilda Pilvere.

Visu interviju ar LLU rektori Irinu Pilveri lasiet biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā intervijas un aģentūras LETA sadaļā "LETA+".

(http://www.leta.lv/plus/13352AB4-7B49-B7D8-F59C-15A590FA7B3E/)

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana