Viedokļi E-Polā

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs aicina lauksaimniekus un medniekus cieši sadarboties ar PVD ĀCM apkarošanā

Kaspars Funts, LR Zemkopības ministrija (ZM)
05.08.2014

Pirmdien, 4.augustā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis lauksaimnieku, cūkaudzētāju, mednieku un veterinārārstu pārstāvošās organizācijas informēja par aktuālo situāciju saistībā ar Āfrikas cūku mēra (ĀCM) izplatību, kā arī Latvijā īstenotajiem biodrošības pasākumiem, lai ĀCM ierobežotu un apkarotu.

"Es vēlreiz aicinu lauksaimniekus, medniekus un citus iedzīvotājus cieši sadarboties ar Pārtikas un veterināro dienestu un izpildīt tā norādījumus un ieteikumus, jo tikai savstarpēja operatīva informācijas apmaiņas un visu nepieciešamo biodrošības pasākumu ievērošana var dot rezultātu šās bīstamās infekcijas slimības ierobežošanā," uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Tā kā viens no ĀCM izplatības ceļiem ir lopbarība, zemkopības ministrs aicināja cūkkopjus pievērst uzmanību lopbarības graudu un citu lopbarības veidu iegādei un izbarošanai. Savukārt medniekiem, kuri piekopj meža dzīvnieku papildus piebarošanu ar graudiem, ĀCM laikā būtu jāizvērtē šā pasākuma nepieciešamība un riski.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs sanāksmes dalībniekus informēja, ka PVD pagaidām pietiekot līdzekļu ĀCM profilakses pasākumu īstenošanai, kā arī noraidīja bažas, ka varētu nepietikt līdzekļu kompensāciju izmaksai par cūku likvidēšanu ĀCM skartajās teritorijās.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana