Viedokļi E-Polā

Zemkopības ministrs LTRK biedriem sola - prasīsim nodrošināt valsts intervenci piena nozarē nekavējoties

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK)
15.08.2014

14.augustā Uzņēmēju namā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadība un biedri - lauksaimnieciskās produkcijas ražotāji - tikās ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, lai pārrunātu Krievijas noteiktā embargo ES, t.sk. Latvijā ražotās pārtikas produktu grupām seku mazināšanas iespējas.

"Valstij ir jārod iespēja atbalstīt piena nozare kopumā, paredzot intervences pasākumus," sarunā ar uzņēmējiem pauda zemkopības ministrs, apstiprinot, ka situācijas izzināšanai un piemērotāko valsts atbalsta mehānismu noskaidrošanai jau notikušas tikšanās gan ar piena ražotājiem, gan pārstrādātājiem.

LTRK biedri vērsa ministra uzmanību arī uz to, ka nozares uzņēmējiem šobrīd atbalsts būtu ne tikai t.s. nodokļu "brīvdienas" un nokavējuma naudas nepiemērošana, bet arī atbalsts banku kredītprocentu maksājumiem un kredītu garantijām.

Sarunā tika akcentēti arī Latvijā ražotās pārtikas produkcijas pašpatēriņa veicināšanas jautājumi un skarts jautājums, kā ražotājiem vietējā tirgū izplatīt eksportam uz Krieviju - ar iepakojumu krievu valodā - sagatavotos pārtikas produktus. Zemkopības ministrs izteica gatavību iesaistīties LTRK iniciētajā akcijā, kuru īstenojot paredzēts mudināt iedzīvotājus iegādāties Latvijā ražotās preces.

Jau ziņots, ka LTRK iniciējusi un šobrīd strādā pie vietējās produkcijas pašpatēriņu veicinošas akcijas izstrādes. Ministru prezidente Laimdota Straujuma, 13.augustā tiekoties ar LTRK prezidija pārstāvjiem, piekritusi būt šīs akcijas patronese.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir brīvprātīga, politiski neitrāla biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju nevalstiskā organizācija, kura apvieno 1 095 uzņēmumus un vairāk nekā 3 000 no 50 nozaru asociāciju biedriem, 4 pilsētu uzņēmēju klubus un 14 citas uzņēmēju apvienības. LTRK pārstāv uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī sniedz pakalpojumus, lai Latvijā būtu izcili uzņēmumi, izcilā uzņēmējdarbības vidē. LTRK darbojas trīs jomās: 1) uzņēmējdarbības vide 2) uzņēmumu konkurētspēja 3) eksports.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre. Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevalstiskajām organizācijām - LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80. gadu!

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK)

x

Paroles atgadināšana