Viedokļi E-Polā

Zemkopības ministra uzruna Latvijas Lauksaimniecības universitātes kolektīvam un studentiem jauno mācību gadu uzsākot

LR Zemkopības ministrija (ZM)
01.09.2014

1.septembris ir īpaša diena gan tiem, kas mācās, gan tiem, kas māca, kā arī visiem, kuri šo tautai un valstij nozīmīgo procesu atbalsta un nodrošina.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē jau izsenis sagatavo nepieciešamos speciālistus daudzām Latvijas ekonomikai būtiskām nozarēm, kas dod ievērojamu ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā. Latvijas lauksaimniecība, mežsaimniecība, zivsaimniecība un lauku attīstība kopumā nav iedomājama bez Latvijas Lauksaimniecības universitāti absolvējušiem speciālistiem lauksaimniecībā, pārtikas tehnoloģijā, meža zinātnē, kokapstrādē, veterinārmedicīnā, un citās jomās.

Latvijas Lauksaimniecības universitāte ir vide, kur mācīšana un mācīšanās rit gudri, radoši un ar aizrautību, ievērojot jaunākās tendences un atziņas zinātnē un Latvijas tautsaimniecības nozaru pieprasījumu.

Šogad par Latvijas Lauksaimniecības universitātes jauno rektori ievēlēta ekonomikas zinātņu doktore Irina Pilvere ar savu skatījumu, kā augstskolai virzīties uz tās stratēģijā noteiktā mērķa sasniegšanu – kļūt par mūsdienīgu starptautiski atzītu un prestižu universitāti – vienu no vadošajām nozares universitātēm Baltijā, kas aktīvi iekļaujas vienotā Eiropas augstākās izglītības un zinātnes telpā.

Novēlu Latvijas Lauksaimniecības universitātes kolektīvam un studentiem kopā un katram atsevišķi pielikt visus spēkus, lai tuvinātos šim mērķim un sasniegtu to!

Lai mērķtiecīgs, iedvesmojošs un darbīgs šis studiju gads!

Jānis Dūklavs, zemkopības ministrs

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana