Viedokļi E-Polā

Latvijas pārtikas eksportētāji: "World Expo" izstādei paredzētais finansējums jāizmanto lietderīgāk

AgroPols
18.12.2014

Latvijas Pārtikas eksportētāju apvienība atbalsta ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas viedokli, ka Latvijas dalība starptautiskajā izstādē World Expo 2015 ir pārāk dārga un ieguldītajiem līdzekļiem nebūs atbilstoša atdeve, tādēļ aicina valdību šos līdzekļus piešķirt citām, efektīvākām eksporta aktivitātēm.

"Pozitīvi ir vērtējama Latvijas valdības nostāja sniegt atbalstu Latvijas uzņēmējiem jaunu eksporta tirgu apgūšanā. Taču, investējot valsts budžeta līdzekļus eksporta atbalstam, ir jāspēj nodrošināt arī to pilnvērtīgu atdevi Latvijas ekonomikā. Mūsu eksporta pieredze liecina, ka ir daudz efektīvāki eksportu veicinoši instrumenti par World Expo. Dalība starptautiskajās izstādēs SIAL, World of Private Label, Prodexpo un citās lielā mērā ir mūsu eksporta panākumu pamatā. Dalības izmaksas šajās izstādēs ir nesalīdzināmi mazākas nekā World Expo, savukārt atdeve Latvijas ekonomikā jau vairākus gadus ievērojami pārsniedz ieguldīto", uzsver Latvijas Pārtikas eksportētāju apvienības valdes loceklis, SIA "Karavela" īpašnieks Andris Bite.

"Pārtikas pārstrādes joma Eiropā šobrīd piedzīvo būtiskas izmaiņas - ir novērojama ilgstoša stagnācija un konkurētspējas kritums, kas saistīts ar ļoti augstām ražošanas un darbaspēka izmaksām. Tas dod Latvijas ražotājiem iespēju relatīvi ātri ieņemt virkni eksporta tirgu. Lai to panāktu, ir jārīkojas nekavējoties. Tādēļ pārtikas eksportētāju vārdā aicinu valdību atteikties no Latvijas dalības World Expo un izstādei paredzētos līdzekļus novirzīt citām eksportu stimulējošām aktivitātēm, kuras jau pierādījušas savu efektivitāti un atdevi Latvijas ekonomikā", norāda A.Bite.

Informāciju sagatavoja Didzis Šmits.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana