Viedokļi E-Polā

Ministru prezidente aicina lauksaimniekus uz kopīgu darbu pie jaunu noieta tirgu veidošanas un ES lauksaimniecības politikas veidošanas

AgroPols
03.03.2015

Pirmdien, 2.martā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma gadskārtējā biedrības "Zemnieku Saeima" kongresā aicināja lauksaimnieku organizācijas kopā ar Zemkopības ministriju jau šogad sniegt savus priekšlikumus Eiropas Komisijai par Eiropas Savienības lauksaimniecības politiku pēc 2020.gada. "Aicinu jūs jau tagad aktīvi sniegt priekšlikumus, jo tad, kad Eiropas Komisija jau nāk ar saviem priekšlikumiem, tad kaut ko mainīt ir grūti," mudināja L.Straujuma.

Viņa atzīmēja, ka pašreizējos apstākļos, kad raugoties uz notikumiem Krievijā, Ukrainā, lauksaimniekus dara bažīgus drošības situācija, produktu noiets, ir jāmeklē jaunas attīstības iespējas, jauni tirgi un jādara jauni produkti, ko tirgos piedāvāt. "Ir gandarījums, ka ir jau izdevies atvērt vārdus Latvijas piensaimniekiem uz Ķīnas tirgus, ir jāturpina darbs pie citiem tirgiem, t.sk. Arābu Emirātos u.c. valstīs. Inovatīva pieeja ir svarīga, nevaram tikai iet uz priekšu ar krējuma vai citu tradicionālu lauksaimniecības produktu piedāvāšanu," sacīja Ministru prezidente.

Runājot par vietējo ražotāju sadarbību ar lielo veikalu ķēdēm, L.Straujuma atzīmēja, ka pieprasījums pēc Latvijas produktiem no iedzīvotāju puses ir, tajā pašā laikā ir liela konkurence no citu valstu piegādātājiem: "Tas nozīmē, ka ir jāmeklē savi risinājumi, kooperācija, savu stendu atvēršana lielveikalos, kā to jau daži ražotāji dara u.c."

Noslēgumā Ministru prezidente uzsvēra, ka šobrīd visiem jābūt pēc iespējas vienotiem, jo "ja kopā mēs būsim stipri, tad nekādi ārēji apstākļi nevarēs mūs pārlieku ietekmēt".

FOTO: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157651129548115/.

Informāciju sagatavoja Aiva Rozenberga, Ministru prezidentes preses sekretāre.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana