Viedokļi E-Polā

LOSP: Esam gandarīti par PVD iniciatīvu

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
12.03.2015

Pamatojoties uz Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) informāciju par to, ka ir uzsāktas pastiprinātas pārbaudes veikalos, tirgos un vairumtirdzniecības noliktavās (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=1&newsid=97684), Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) izsaka gandarījumu par šo apņemšanos, jo tā būtiski sakārtos vietējo svaigu dārzeņu tirgu.

Jauno dārzeņu sezonu uzsākot ir īpaši būtiski atbalstīt vietējo ražotāju, kā arī izskaust patērētāju maldināšanu. Domājams, ka PVD šādu iniciatīvu izvērsuši, pamatojoties uz daudzajiem konstatētajiem pārkāpumiem iepriekšējā sezonā. Priecē arī fakts, ka tā nav vienreizēja akcija, bet gan regulāra tirgus uzraudzības sistēma, kas turpināsies visu pavasari un vasaru līdz pat oktobrim.

LOSP dārzkopības nozares darba grupas vadītājas vietnieks, Latvijas Dārznieks valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš: „Galvenais nav sodīt, bet galvenais uzsvars ir uz preventīvo darbu, ko veic PVD, kas īpaši svarīgi uzsākot sezonu. Tāpat jāuzteic lielveikalu ķēdes, ka atbalsta vietējās produkcijas tirdzniecību, tāpēc būtiskākais PVD darbs ir kontrolēt arī pārējos tirgus dalībniekus, lai kāds neiemet sprunguli mūsu vietējā tirgū, kas labi funkcionē.”

Pārbaudēs īpaša uzmanība tiks pievērsta svaigu dārzeņu marķējumā norādītajai izcelsmes valsts atbilstībai pavaddokumentiem, lai izskaustu patērētāju maldināšanu tirdzniecībā norādot ievestos dārzeņus un augļus kā vietējos. Patērētāji ir uzticīgi vietējai produkcijai un ceram, ka uzticība vietējai produkcijai saglabāsies arī turpmāk!

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana