Viedokļi E-Polā

Zemkopības ministrs: Jārunā par PVN samazināšanu pārtikai

Nac.ag. LETA
26.06.2015

Nepieciešams samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) pārtikai, uzskata zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" viņš teica, ka ir runājis ar Saeimas deputātiem par nepieciešamību samazināt PVN pārtikai un viņam ir izdevies vienu daļu deputātu par to pārliecināt. Taču pret to esot Finanšu ministrija, kuru pārliecināt neizdodas.

Ministrs uzsvēra, ka sākotnēji ir jāizrunā jautājums par to, vai vispār šādu soli ir iespējams spert un tikai tad jārunā par skaitļiem - par cik samazināt un kādai jābūt PVN likmei. pretējā gadījumā var rasties situācija, ka tiek nosaukti skaitļi, bet pēc tam izrādās par to neviens neplāno diskutēt.

Dūklavs uzskata, ka PVN samazināšana pārtikai ir aktuāls jautājums uz ko ir norādījušas arī zemnieku organizācijas.

Kā ziņots februārī Valdība neatbalstīja ideju piemērot pārtikai samazināto PVN. Finanšu ministrija norādīja, ka, izvērtējot iespēju samazināt PVN likmi pārtikas produktiem no standarta likmes 21% uz samazināto likmi 12%, fiskālā ietekme uz valsts budžeta ieņēmumiem 2015.gadam ir novērtēta negatīvi - budžeta ieņēmumi samazinātos par 194,8 miljoniem eiro. Lielāko fiskālo ietekmi uz valsts budžeta ieņēmumiem veido PVN ieņēmumi no gaļas, piena, siera un olu, kā arī dārzeņu, maizes un graudaugu izstrādājumu realizācijas - budžeta ieņēmumi samazinātos par 142,5 miljoniem eiro.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana