Viedokļi E-Polā

Vaidere: Produktu kvalitāte Latvijā nedrīkst atšķirties no Rietumeiropā nopērkamajiem

AgroPols
13.07.2015

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (ETP grupa, "Vienotība") kopā ar kolēģiem ir uzsākusi parakstu vākšanu, lai aicinātu Eiropas Komisiju novērst patērētāju diskrimināciju Austrumeiropas valstīs.

"Nereti no cilvēkiem Latvijā esmu dzirdējusi, kā arī pati pārliecinājusies, ka identiski produkti, piemēram, mazgāšanas līdzekļi un kafija, ir daudz kvalitatīvāki Vācijā, salīdzinājumā ar tiem, kas nopērkami pie mums. To pierāda arī dažādi pētījumi, kuros, salīdzinot viena ražotāja produktus atšķirīgos tirgos, secināts, ka it kā vieniem un tiem pašiem produktiem pastāv ievērojamas kvalitātes, garšas un marķējuma atšķirības," uzsver Inese Vaidere, kura EP strādā Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā.

Deputāte norāda, ka šī problēma skar plašu produktu klāstu, tai skaitā pārtikas produktus, tualetes piederumus, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus. Austrumeiropā pārdotajiem produktiem ir daudz zemāka kvalitāte un daudz mazāk augstas kvalitātes sastāvdaļu nekā "identiskiem" ražojumiem ES rietumu tirgus segmentā.

"Jau vairāk nekā desmit gadus Latvija ir daļa no Eiropas Savienības (ES) vienotā tirgus, un nav pieļaujams, ka mūsu iedzīvotāji tiek uzskatīti par otrās šķiras patērētājiem," stingri norāda deputāte.

Tādēļ rakstiskajā deklarācijā Eiropas Komisija tiek aicināta uzraudzīt situāciju un veikt vienotā ES tirgus sakārtošanas pasākumus, lai novērstu diskrimināciju pret patērētājiem Austrumeiropas valstīs.

Informāciju sagatavoja Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres birojs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana