Viedokļi E-Polā

Kalniete: Līdz 2020.gadam ES kopējo lauksaimniecības politiku neizdosies mainīt

Emīlija Kozule, Nac.ag. LETA
13.04.2016

Līdz 2020.gadam Eiropas Savienības (ES) kopējā lauksaimniecības politikā Latvijai neko mainīt neizdosies, intervijā aģentūrai LETA prognozē Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V).

Kalniete atgādināja, ka tad, kad iepriekšējā EP sasaukumā kopējās lauksaimniecības politikas reformu pieņēma, visi bija neapmierināti. "Tomēr tas bija labākais kompromiss, ko varēja sasniegt," apgalvo Kalniete.

"Lai Latvijas lauksaimniekiem tiešos maksājumus varētu palielināt, kādam citam tie bija jāsamazina. Maksājumi mūsu zemniekiem iet pakāpeniski uz augšu, bet daļai no tiem, kam šie maksājumi bija visaugstākie, tie tiek samazināti. ES kopējais lauksaimniecības budžets vispār tika samazināts par 17%. Daudz mazāks "pīrāgs" bija jāsadala tā, lai mums tiktu vairāk," atgādināja politiķe.

Saskaņā ar vienošanos 2017.gadā ir jāizstrādā šīs reformas pārvērtēšanas ziņojums, lai saprastu, kas darbojas nepilnīgi un ir jāuzlabo. "Es paredzu, ka nākamajā EP sasaukumā kopējā lauksaimniecības politika atkal tiks pārskatīta, vismaz atsevišķi tās jautājumi noteikti. Ir ļoti svarīgi, lai nākamajā EP sasaukumā kāds no Latvijas deputātiem strādātu Lauksaimniecības komitejā," piebilda Kalniete.

Visa intervija ar Kalnieti lasāma aģentūras LETA mājaslapas sadaļā LETA+ (http://www.leta.lv/plus/1339F989-5D56-1738-5B33-2E46DE7815D6/).

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana