Viedokļi E-Polā

LOSP: Zemkopības ministrs, tiekoties ar Krievijas vicepremjeru, ir pildījis savus tiešos pienākumus

Sarmīte Babāne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
18.08.2016

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) ir neizpratnē par radīto ažiotāžu saistībā ar zemkopības ministra Jāņa Dūklava un Krievijas vicepremjera Arkādija Dvorkoviča neformālo tikšanos laikā, kad Krievijas vicepremjers pavadīja atvaļinājumu Latvijā, lai pārrunātu Latvijas zivrūpnieku iespējas atsākt eksportu uz Krieviju.

Nevienam nav noslēpums, ka pēc Krievijas 2014.gada augustā iesviestā embargo ES lauksaimniecības un pārtikas precēm ir cietušas Latvijas lauksaimniecības un pārtikas ražošanas nozares, vissmagāk – piena ražotāji un pārstrādātāji. 2015.gada jūlijā līdzīgā situācijā nonāca Latvijas zivrūpnieki, kad Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor” aizliedza ievest Krievijā zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas, kā oficiālo iemeslu minot veterināro un sanitāro prasību pārkāpumus.

LOSP pauž gandarījumu, ka līdz šim zemkopības ministrs Jānis Dūklavs izmantojis jebkuru iespēju, lai ar daudzu valstu augsta ranga amatpersonām un ekspertiem pārrunātu risinājumus, kā sekmēt Latvijā ražoto lauksaimniecības preču un pārtikas produktu eksportu uz ārvalstīm. Ministra līdzšinējo tikšanos ar ārvalstu augsta ranga amatpersonām rezultātā Latvijas ražotāji ir varējuši sākt eksportu uz jauniem tirgiem. LOSP uzskata, ka zemkopības ministrs J.Dūklavs, neformāli tiekoties ar Krievijas vicepremjeru it pildījis savus tiešos pienākumus, lai rastu iespēju atsākt zivju produkcijas eksportu uz šo valsti.

LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs: “Kad politiķis neko nedara, viņš saņem pamatotus pārmetumus. Diemžēl ir izveidojusies dīvaina situācija, ka politiķis saņem pārmetumus, kā šajā gadījumā, arī tad, ja dara un aktīvi rīkojas, izmanto katru iespēju, lai palīdzētu viņa pārraudzībā un atbildībā esošai nozari, kas nonākusi grūtībās. Pašreizējā situācija joprojām ir ļoti sarežģīta gan lauksaimniecībā, gan zivsaimniecībā, tāpēc mēs sagaidām, ka zemkopības ministrs arī turpmāk tikpat aktīvi rīkosies, lai risinātu lauksaimnieku un zivsaimnieku problēmas.”

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana