Viedokļi E-Polā

Latvijā un Eiropā iebraucošiem Mskjas pilsoņiem būtu jāparaksta deklarācija

Anderss Beverens, AgroPols
30.04.2022

Būtu tikai pareizi,
ja mūsu valsts teritorijā (un EEZ teritorijā vispār) drīkstētu iebraukt (un vispār atrasties) tikai tie RUlandes pilsoņi, kas būtu parakstījuši deklarāciju ar apmēram šādu saturu:
"Es, vārds un uzvārds, identifikācijas valsts numurs, ar šo dokumentu apliecinu, ka:
1) apzinos, ka manu valsti pārvalda fašistisks un noziedzīgs režīms, kura vadībā mana valsts īsteno agresīvu un pat teroristisku rīcību gan pret citām valstīm un to pilsoņiem, gan pret saviem pilsoņiem.
2) mana valsts īsteno agresīvu karu pret savu kaimiņvalsti Ukrainu, un jau kopš 2014. gada ir okupējusi tās teritorijas Krimā un Donbasā, bet 2008. gadā to pašu darīja Gruzijā, un es nosodu šīs rīcības kā absolūti nepieņemamas un starptautiski noziedzīgas.
3) atzīstu visu Eiropas valstu, tajā skaitā arī Ukrainas, Moldovas Gruzijas un Azerbaidžānas- teritoriālo nedalāmību un tiesības uz pašnoteikšanos, bez jebkādas šo tiesību ierobežošanas no savas valsts puses un jebkādas - tiešas vai pastarpinātas, slēptas vai atklātas, iejaukšanās to iekšējās lietās un attiecību veidošanā ar citām valstīm."
Un šādu deklarāciju parakstījušam varētu tikt izsniegta pagaidu apliecība, ka būtu uzrādāma pēc pirmā pieprasījuma katrai personai, kas sniedz pakalpojumus vai stājas jelkādās darījumu attiecībās ar jebkuru RUlandes pilsoni. Un bez šādas apliecības uzrādīšanas ir pilnīgas tiesības šādai personai jebkuru darījumu, pakalpojumu vai kontaktu atteikt.
Un tieši šāda pat satura dokumentu darbības turpināšanai būtu jāparaksta jebkurai personai, kura ir mūsu valstī (vai EEZ vispār) reģistrēta uzņēmuma vai tā kapitāla daļu īpašnieks, vai patiesā labuma guvējs.
Un neviena cilvēktiesības ar to netiktu aizskartas, un nekādas diskriminācijas pēc nacionālās pazīmes. Vienkārša piesardzība attiecībās ar agresorvalsts pilsoņiem, no kuriem, pēc socioloģisko aptauju datiem, vairāk nekā 80 % atbalsta militāro agresiju.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana