Mskj

Vai ar miermīlīgu streiku mūsdienu autoritārā Eiropas valstī var pieveikt militāru huntu?

Anderss Beverens, AgroPols
26.10.2020

Šodien sācies jauns posms Eiropas vēsturiskajā pieredzē.
 
Ar izaicinošo jautājumu: vai ar miermīlīgu streiku mūsdienu plašajā Eiropā var pieveikt militāru huntu. Tur vairs nav jautājuma par tikai kādu no prāta izkāpušu tēvoci. Tur ir reāla militārā hunta (kādas piemērs puslīdz civilizētajās valstīs pēdējoreiz laikam taču bija novērojams Čīlē, bet tur bija citādi - tur militāristu īstenota valsts apvērsuma rezultātā vienkārši pie varas nāca organizēta grupa ar ģenerāli priekšgalā - nosacītos sociāldemokrātus brutāli noņēma no trases, un tur visai pasaulei kopš paša sākuma viss bija skaidrs, bet sekas citvalstu reakcijas kontekstā patiesībā bija ļoti līdzīgas) .
 
Bet šeit tēvocis savas varas autoritarizācijas procesā izveidojis nevis vienkārši autoritāras nedemokrātiskas varas centru, bet konkrēti militāru huntu. Kura konkrēti balstās uz militārajām un militarizētajām struktūrām - miliciju, tās speciālajām spēka vienībām, iekšējo karaspēku (kas tas tāds???- normāls latvietis un vispār eiropietis varētu pavaicāt) un armiju.
Huntu, kas vienkārši iemin zemē jelkuras valsts vispār funkcionēšanas pamatus - vēlēšanu komisijas sadarbībā ar VDK kuratoriem uzzīmē vēlēšanu protokolus, CVK tos apstiprina un izliekas neredzam un nedzirdam jelkuru protestu, tiesas noraida ikkatru protestu, augstākā tiesa noraida savu kompetenci par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, konstitucionālā tiesa, pārkāpjot savas pilnvaras, par nekonstitucionālu pasludina koordinācijas padomes izveidošanu, jo, lūk, konstitūcija neparedz sabiedrisku darbošanos vēlēšanu rezultātu pārskatīšanai, arī nelikumīgu- nē.
Bet milicija un armija maskās un formās bez jelkādām atšķirības zīmēm ieziet ielās un dara jebko, līdz pat nevēlamo cilvēku nogalināšanai un ķermeņu vienkāršai izmešanai ceļmalās. Un tas viss- bez mazākajām iespējām valsts struktūrās šo personu darbību nosodīt un tiesību normu pārkāpējus sodīt.
Un visa armija, visa iekšlietu sistēma šajās rīcībās piedalās. Ar devīzi - mēs aizstāvam savu valsti, tās tautu un iedzīvotājus.
Ielās var iziet simti tūkstoši civilo cilvēku, bet puiši joprojām iet aizstāvēt tautu...
 
Ko darīt? Vēl jo vairāk - ja kaimiņu valsts autokrāts pasludinājis pilnīgu atbalstu tēvocim. Nevar taču ievest Eiropas un NATO karaspēku neatkarīgas valsts tautas tiesību aizstāvēšanai..!!
 
Šodien sākās jauns posms. Tauta, neievēlētas (protokolos norakstītās) prezidentes iniciēta, 2 mēnešus ilgušo ielu gājienu vietā teorētiski sākusi vispārnacionālo streiku. Kaut ko tādu, kas ne tikai šajā valstī vispār nav bijis, bet kura pieredzi arī visa lielā Eiropa praktiski aizmirsusi. Ir bijuši lauksaimnieku streiki, dzelzceļnieku un avioniķu streiki, bet neviens vispārnacionālais streiks manā atmiņā vispār nav aizķēries.
 
Raudzīsim, vai ar miermīlīgu streiku arī mūsdienu Eiropā var panākt ko iepretim asiņaini bruņotam maskotu ļaužu pūlim, kas sakās aizstāvam savu tautu pret šo pašu tautu... Indijā savulaik bija līdzīga pretstāve - bet pat tur militāristi nebija nebija maskots pūlis...
Salieku īkšķīšus- lai izdodas.
 
Atceramies šo datumu - 2020/08/26
Iespējams, miermīlīgākās Eiropas neapbruņotās tautas vispārējas pretstāves sākums savas pašas valsts bruņoto spēku, tiesu varas un prokuratūras izveidotajai militarizētajai huntai. Ko fiziski aizstāv 1,5 tūkstoši omoniešu, 14 tūkstoši iekšējā karaspēka karavīru, 70 tūkstoši citu miličveidīgo darbinieku, 6-12 tūkstoši VDK darbinieku un kaujinieku; 45 tūkstoši aktīvo armijas karavīru. Kopā 150 tūkstoši kaujas ieroču nesēju. Kur katrs no viņiem var šaut. Un viņi joprojām deklarē savu gatavību to darīt. Pret 6 miljoniem civilu neapbruņotu cilvēku vecumā no 20 līdz 65 gadiem...
Kurš kuru?
Šāda pretstāve mūsdienu Eiropā vēl nav bijusi.
Vai cilvēki patiešām ieies vispārnacionālajā streikotāju masā? Ja ieies - vai viņi nenobīsies, kad pirmo simtu konkrēti apšaus?
Vēlreiz salieku īkšķīšus- lai izdodas !!!!
Rītvakar redzēsim pirmos reālos rezultātus...
 
P.S> Tagad mēs jau zinām, ka nekāds vispārnacionāls streiks BY nesanāca - tā vadības iedīgļus vara amputēja pirmsākumos, bet koordinatori tomēr ir vajadzīgi.
Bet viss pārējais ir, kā rakstīts toreiz. 
Mūsdienu "autoritārās" varas fiziskā anatomija. Kā tests notikumiem pašā Mskjā gadu vēlāk.
 
 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana