Mskj

Vēl viens piemērs shēmai "mūsu tur nav" RU izpildījumā

Anderss Beverens, AgroPols
31.10.2020

Vēl viens piemērs shēmai "mūsu tur nav" RU izpildījumā.
Pirms 2 gadiem RU antidopinga aģentūrai RUSADA atjaunoja tās tiesības ar nosacījumu, ka RU nodos WADA rīcībā oriģinālo Maskavas antidopinga laboratorijas MADL datu bāzes LIMS oriģinālo versiju (līdz tam WADA rīcībā bija tikai tās nelegāli nopludinātā kopija, bet oriģināls skaitījās nonācis RU Izmeklēšanas komitejas pārvaldībā kā lietiskais pierādījums krimināllietā par dopinga skandālu). Pēc LIMS bāzes nodošanas atklājās, ka tā ir "tīrīta", tajā skaitā- burtiski dažas nedēļas pirms nodošanas WADA rīcībā, dzēšot pierādījumus par aizdomīgo sportistu analīzēm un to komentāriem. Pamatojoties uz šo, WADA, saskaņā ar savu spēkā esošo kodeksu, lēma uz 4 gadiem diskvalificēt RUSADA, un līdz ar to visu RU sportu no līdzdalības visos lielajos sporta notikumos - olimpiādēs, pasaules un kontinenta čempjos. Mazliet peldošs palika jautājums par pasaules kausa posmu līmeņa sacensībām. Tikai īpaši uzaicināti RU sportisti, bez karoga, himnas un citām nacionālās piederības zīmēm varētu šajās sacensībās startēt. Tāpat arī spēkā aizliegums RU uzņemt un pretendēt uz šādu sacensību rīkošanu šajos 4 gados.
RUSADA dibinātāji (RU OK un POK) lēma šo diskvalifikāciju pārsūdzēt Sporta tiesā (CAS). Nākamnedēļ, pēc COVID pandēmijas izraisītas ilgstošas lietas izskatīšanas pārcelšanas, notiks CAS sēde, kurā tiks uzklausīti pušu argumenti.
Vispār, pēc lietas būtības un atbilstības WADA kodeksam, RUSADA apelācija ir bezcerīga. Jo vairāk tāpēc, ka RU nav atzinusi labojumu izdarīšanu MADL LIMS datu bāzē, saglabājot pamatu galvenajai apsūdzībai - RU valsts ir bijusi izveidojusi dopinga izmantošanas un tās sniegšanas sistēmu, kurā piedalījušās tehniskās (MADL), tiesībsargājošās (FDD un IK). un politiskās (RU SportaMinistrija) struktūras, kuras savienot var tikai prezidenta (kurš arī nekad nav atzinis dopinga sistēmas esamību) administrācija.
Uz šī fona RUSADA pašreizējais vadītāja p.i. joprojām saka: "Jā, mums bija dažas kļūdiņas, daži cilvēki neorganizēti īstenoja savas ambīcijas, bet tagad mēs esam labi, labākie pasaulē, bet, re - Jūs te Britānijā savus čīterus joprojām nesodāt."
Kārtējais "mūsu tur nebija, tie nebijām mēs, jūs paši tādi".
Krima, Austrumukraina, Soči-2014 un visa RU dopingsistēma, MH-17, Budapeštas memorands, Ņemcova nošaušana, Navaļnija indēšana ...

AgroPols

x

Paroles atgadināšana