Pasaule

BY ieradies Sergejs Lavrovs

Anderss Beverens, AgroPols
26.11.2020

Pie BY huntas līdera ciemos atbraucis puisis no Maskavas, sauc par Sergeju Lavrovu.
Būtībā vienīgā reālā jaunā ziņa no kaimiņzemes. Citādi - nu jau mēnesis aizritējis kopš Tihanovskas ultimāta darbības sākuma termiņa, bet valstī bez pārmaiņām. Sabiedrība, par spīti bruņotajiem huntas aizstāvjiem, dodas demonstrēt. Militāristi cenšas neļaut viņiem vairs sapulcēties lielos gājienos, izolējot pulciņus jau sākotnējās pulcēšanās vietās (viņu jaunā taktika, līdz kurai viņi attīstījās vairāk kā 3 mēnešu ilgumā). Brīvdienās vienalga salasās simttūkstošnieki ielu gājieni. Pretestības dalībniekus cenšas presēt - atlaiž no darba potenciālos streikotājus, izslēdz no valsts augstskolām sabiedriski aktīvos studentus - citiem vārdiem turpinās spēle, par kuru rakstīju jau pirms vairākām nedēļām.
 
Situācijas tā sauktajai normalizēšanai tarakāna vienīgais piedāvājums ir mainīt konstitūciju. Un tad varbūt rīkot jaunas parlamenta vēlēšanas.
 
Strupceļš. Hunta saglabā reālo varu valstī.
Vienlaikus interesanti redzēt pasaulei jaunu situāciju politiskajā cīņā - masu protestiem vispār nav konkrēta līdera - tie visi sēž cietumā vai ir atstājuši valsti. Un tikko valstī parādīsies kaut viens redzams potenciālais līderis, ar viņu notiks tas pats. Tāpēc nav. Bet valsts joprojām cīnās.
Turu īkšķīšus - lai izdodas.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana