Pasaule

Kā sarunājas 2 tuvākie BY huntas līdera palīgi

Anderss Beverens, AgroPols
30.11.2020

It kā nekas nozīmīgs, bet visai interesanti - kā sarunājas 2 tuvākie BY huntas līdera palīgi - preses sekretāre un palīgs vispārējos jautājumos Nikolajs Latišenoks.
 
Interesantās šajā stāstā ir 3 lietas:
- šī ir nu jau kārtējā nopludinātā Natālijas Eismontas (NE) saruna. Kas to izdarīja? - atbildes praktiski var būt tikai 3:
a) BY VDK vai tai pietuvinātās struktūras sākušas veidot savu dialogu ar protestējošo tautu;
b) BY tautas partizāni - mobilā operatora darbinieki;
c) US vai RU globālie elektroniskās izlūkošanas dienesti.
 
Pēc sarunas satura un nozīmības (patiesībā - salīdzinošās maznozīmības šajā gadījumā), gribētos likt uz versiju (a). Un tas dara pieaugošas cerības uz situācijas pāmainīšanos tuvāko 1-2 mēnešu laikā.
- sieviete vispār ir vakcinējusies ar RU vakcīnu. Tomēr viņai pašai šķiet, ka viņa ir saslimusi. Un konkrēti- pārņemot vīrusu no cita šefa palīga- viņa administrācijas vadītāja, kurš pēc šefa spiediena piedalījās sanāksmē un darīja to bez aizsarglīdzekļa. Interesantais jautājums- vai RU vakcīna vienkārši ir nederīgs fuflomicīns, jeb vienkārši nepietika laika izveidoties aizsargvielām.
- NE ir nobažījusies par šefa attieksmi pret viņu - sen neesot zvanījis. Varbūt tas saistīts ar nesenajiem notikumiem (par notikumiem uzrakstīšu atsevišķi - interesanti, kaut šausminoši, tie ir.
 
Ieraksts veikts svētdien, 22. novembrī, pulksten 11 no rīta. NE zvana NL un sūdzas, ka priekšnieks viņai ilgu laiku nav zvanījis, un lūdz bosu informēt, ka sliktas veselības dēļ galvenajā mītnē viņas šodien nebūs .
 
No sarunas izrādās, ka NE ar koronavīrusu saslimusi ārpolitikas sanāksmē 17. novembrī. Tad priekšnieks pavēlējis, lai sanāksmē personīgi piedalītos arī prezidenta administrācijas vadītājs Igors Sergienko. Un, lai nevienu lieku neinficētu, fīrers pavēlējis slimajam līdzās apsēsties NE, kura līdz tam laikam jau bija vakcinēta ar RU vakcīnu.
Sanāksmē Sergienko vēlējies valkāt masku, bet, redzot priekšnieka reakciju, viņš uzreiz paslēpis masku kabatā.
Rezultātā Igors Sergienko slimnīcā nonāca kritiskā stāvoklī, un pieslēgts mākslīgajai plaušu ventilācijai, bet NE vienkārši saslima un tagad baidās, ka priekšnieks izlems, ka viņa pēc zināmajiem (Bondarenkas) notikumiem "izlēkusi no vilciena".
 
No sarunas izrādās, ka daudzi prezidenta administrācijas darbinieki ar dažādiem ieganstiem nedodas uz darbu pat mēnesi vai vēl ilgāk, ka pati NE iekritusi šefa nemīlestībā, kā arī vienkārši ikdienas sīkumi par to, kā huntas režīms strādā savā iekšpusē.
 
Atcerēsimies, ka NE tika uzskatīta par pašu nozīmīgāko BY huntas varas sievieti.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana