Pasaule

Lavrova paša pilnais stāsts par BY notikumiem:

Anderss Beverens, AgroPols
27.11.2020

Lavrova "svaigākais" redzējums par BY notikumiem:
"BY tauta spēj tikt galā ar savām problēmām bez jebkādas ārējas palīdzības, bez uzmācīgiem piedāvājumiem par neaicinātu starpniecību".
 
Pilnais viņa stāsts par BY gan stāsta ko pavisam citu:
 
Mēs atzīmējām daudzus faktus par rupju iejaukšanos gan no ASV, gan no tiem, kas seko Amerikas politikai (es domāju atsevišķas Eiropas galvaspilsētas) pēc suverēnu valstu iekšējām lietām. Turpina izmantot netīras “krāsu revolūciju” metodes, tostarp manipulēt ar sabiedrisko domu, radīt un atbalstīt atklāti pretvalstiskus spēkus, kā arī veicināt to radikalizāciju.
Mēs redzam, kā šīs metodes tiek piemērotas attiecībā uz Baltkrievijas Republiku. Šodien mēs par to detalizēti runājām gan ar ārlietu ministru V. V. Makeju, gan ar Baltkrievijas Republikas prezidentu A. G. Lukašenko, kurš mūs uzņēma pirms šīs tikšanās.
 
Mūs pietiekami saturīgi informēja par to, kā šobrīd attīstās Baltkrievijas situācija. Mums tas nav vienaldzīgs. Baltkrievijas Republika ir mūsu sabiedrotais un stratēģiskais partneris, kā arī brāļu tauta. Mēs esam ieinteresēti, lai situācija valstī būtu mierīga un stabila. To veicinās Republikas vadības uzsāktā konstitucionālā reforma kā svarīgs politiskās, ekonomiskās un juridiskās sistēmas pārveidošanas posms.
 
Mēs vadāmies no pieņēmuma, ka Baltkrievijas tauta ir gudra un vienmēr rīkojas līdzsvaroti. Viņš spēj tikt galā ar savām problēmām bez jebkādas ārējas palīdzības, bez uzmācīgiem piedāvājumiem par neaicinātu starpniecību. Ir acīmredzams, ka viņi cenšas novērst situācijas normalizēšanos. Tam ir daudz piemēru: vēlme radikalizēt protestētājus, aicinājumi uz sabotāžu un valsts nodevību, kas tiek uzklausīti, t.sk. no ārzemēm.
 
Šodien mēs papildus esam izstrādājuši visu attiecību spektru, veidus, kā aizsargāt katras mūsu valsts intereses un aizsargāt Baltkrievijas Republikas Savienības valsts un Krievijas Federācijas intereses. 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana