Teritoriju pārvaldība

Precizēti pretendenti uz Zivju fonda atbalstu

MK, Noteikumi
12.01.2010

Valdība apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 19.decembra noteikumos Nr.388 "Zivju fonda nolikums"".

Noteikumu projekts paredz no Fonda finansējamo pasākumu, pieprasījumu un projektu iesniedzēju precizēšanu, kā arī Fonda padomes tiesības un pienākumus.

Atbalsta pretendentu loks, kas minēti spēkā esošos noteikumos, tika pārskatīts, ņemot vērā Zivju fonda finansējuma izmantošanas publisko raksturu un precizēto pasākumu kopumu. No atbalsta pretendentu loka ir izslēgtas fiziskas personas, kā arī precizēts juridisko personu loks, kas varēs pretendēt uz Zivju fonda finansējuma atbalstu. Paredzēts, ka uz atbalstu var pretendēt pašvaldības, valsts iestādes un biedrības, kuras darbības mērķi saistīti ar zivju resursu izmantošanu un aizsardzību. Noteikumu projekts paredz tādu atbalsta pretendentu loku, kuriem piešķirtie zivju fonda finanšu līdzekļi nav jānotificē Eiropas Komisijā kā valsts atbalsts (ES tiesību akti par valsts atbalstu – Komisijas Regula (EK) Nr.875/2007, Komisijas Regula (EK) Nr.736/2008).

Noteikumu projektā ir precizēti makšķernieku un zivsaimniecības nozares nevalstisko organizāciju pilnvaroti pārstāvji. Minētās biedrības ir izvēlētas, jo tās vistiešāk ir saistītas ar efektīvu zivju resursu ilgspējīgu izmantošanu, kā arī aptver plašu interešu loku, kas saistīts ar zivsaimniecības politikas veidošanu un īstenošanu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana