Teritoriju pārvaldība

Par valsts iestāžu funkciju nodošanu

MK, Noteikumi
19.01.2010

Valdība otrdien apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto noteikumu projektu "Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 19.marta noteikumos Nr.127 "Epizootiju uzliesmojuma likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība"".
Noteikumu projekta mērķis ir noteikt, ka ar 2010.gada 1.janvāri Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts veic oficiālos laboratoriskos izmeklējumus epizootiskas slimības noteikšanai.

Tāpat valdība otrdien apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto noteikumu projektu "Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 5.oktobra noteikumos Nr.833 "Kārtība, kādā iegūstama un apkopojama informācija par lauksaimniecībā izmantojamās zemes auglības līmeni un tā pārmaiņām""

Pašreiz spēkā esošajos Ministru kabineta 2004.gada 5.oktobra noteikumos Nr.833 „Kārtība, kādā iegūstama un apkopojama informācija par lauksaimniecībā izmantojamās zemes auglības līmeni un tā pārmaiņām” ir noteikts, ka informāciju iegūst un apkopo valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs”. Grozījumi normatīvajā aktā ir nepieciešami sakarā ar centra likvidāciju un tiesību un saistību nodošanu Valsts augu aizsardzības dienestam.
Noteikumu projekts paredz:
1) institūciju un datu bāzes nosaukumu precizēšanu,
2) ņemot vērā turpmāk neprognozējamo valsts atbalsta īpatsvaru agroķīmiskās izpētes darbu veikšanai, neparedzēt finansiālus nosacījumus agroķīmiskās izpētes rezultātu otro eksemplāru izsniegšanai;
3) zemes auglības līmeņa personu loku, ar kuriem Valsts augu aizsardzības dienests slēdz līgumu- precizēšanu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana