Teritoriju pārvaldība

Dod izvēles iespēju saņemt vai nesaņemt pārtikas uzņēmuma atzīšanas vai reģistrācijas apliecību

MK, Noteikumi
02.02.2010

Valdība vakar (2. februārī) apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto noteikumu projektu "Pārtikas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtība".

Šobrīd spēkā ir Ministru kabineta 2003.gada 18.marta noteikumi Nr.127 „Pārtikas uzņēmumu darbības un reģistrācijas kārtība”. Noteikumu projekts ir nepieciešams, lai:
- ņemtu vērā Latvijas Lauksaimniecības universitātes lauksaimniecībā izmantojamā zinātnes projektā „Administratīvā sloga un izmaksu izvērtējums pārtikas drošības normatīvajā regulējumā” izstrādātās administratīvā sloga samazināšanas rekomendācijas;
-  izdarītu redakcionālus labojumus atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes Regulai (EK) Nr.882/2004 un Eiropas Parlamenta un Padomes Regulai (EK) Nr.854/2004.

Šobrīd Latvijā ir noteikts, ka augu izcelsmes produktu ražošanas uzņēmumiem ir jāveic atzīšana Pārtikas un veterinārajā dienestā. Noteikumu projektā tiek atcelta obligātā prasība par šo uzņēmumu atzīšanu. Lai samazinātu administratīvo slogu saimnieciskās darbības veicējiem, noteikumu projekts dod izvēles iespēju saņemt vai nesaņemt pārtikas uzņēmuma atzīšanas vai reģistrācijas apliecību.

Noteikumu projekts ir sagatavots jaunā redakcijā, jo grozījumu apjoms pārsniedz pusi no spēkā esošo noteikumu apjoma.
Ministru kabineta noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana