Teritoriju pārvaldība

Precizē kārtību autorizētai datu centra datu bāzes pieejai

MK, Noteikumi
02.02.2010

Valdība vakar (2. februārī) apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto noteikumu projektu "Grozījums Ministru kabineta 2009.gada 20.oktobra noteikumos Nr.1203 "Reģistrēto dzīvnieku datubāzēs esošās informācijas izmantošanas kārtība"". Noteikumu projekta sagatavošanas mērķis ir precizēt to juridisko un fizisko personu loku, kurām datu centrs piešķir autorizētu pieeju datu bāzei.

- Ar Ministru kabineta 2003.gada 16.decembra noteikumiem Nr.712 „Dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrēšanas un dzīvnieku apzīmēšanas kārtība” ir izveidota lauksaimniecības dzīvnieku, bišu saimju, zivju dīķu, akvakultūras dzīvnieku audzētavu, ganāmpulku un novietņu datubāze.
- Ministru kabineta 2008.gada 15.aprīļa noteikumi Nr.277 „Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība” paredz suņu, kaķu un mājas (istabas) sesku datubāzes izveidošanu, un tie stājušies spēkā ar 2010.gada 1.janvāri.

Datubāzu pārzinis ir valsts aģentūra „Lauksaimniecības datu centrs”. Minētajos Ministru kabineta noteikumos nav noteikta kārtība, kādā dzīvnieku īpašnieki un turētāji, kā arī kompetento institūciju pilnvarotās personas, kurām nepieciešams izmantot datu bāzēs esošo informāciju, var saņemt autorizētu pieeju datu centra datubāzēm. Šāda kārtība ir noteikta Ministru kabineta 2009.gada noteikumos Nr.1203 „Reģistrēto dzīvnieku datubāzēs esošās informācijas izmantošanas kārtība”, tomēr noteikumos nav minētas juridiskās un fiziskās personas, kurām nepieciešama autorizēta pieeja datubāzei.


 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana