Teritoriju pārvaldība

Vēl viena nodeva valstij

MK, Noteikumi
02.02.2010

Valdība vakar (2. februārī) apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto noteikumu projektu "Noteikumi par valsts nodevu par ģeogrāfiskās izcelsmes norādes reģistrāciju, iebilduma paziņojuma lēmuma izsniegšanu un ģeogrāfiskās izcelsmes norādes grozījuma reģistrāciju, kā arī valsts nodevas samaksas kārtību".

Saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta piecpadsmito daļu (likums stājās spēkā 2009.gada 1.janvārī) no 2011.gada 1.janvāra valsts nodeva maksājama par ģeogrāfiskās izcelsmes norādes reģistrāciju, iebilduma paziņojuma lēmuma izsniegšanu un ģeogrāfiskās izcelsmes norādes grozījuma reģistrāciju. Pašreiz nav noteikumi, kas regulētu minēto valsts nodevu apmēru un maksāšanas kārtību.

Līdz šim ģeogrāfiskās izcelsmes norādes reģistrācijas pieteikuma, iebilduma paziņojuma, grozījuma pieteikuma un anulēšanas pieteikuma izskatīšana bija maksas pakalpojums saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 18.februāra noteikumiem Nr.126 „Lauksaimniecības un pārtikas produktu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrācijas un aizsardzības kārtība”, tomēr Padomes 2006.gada 20.marta Regulas (EK) Nr.509/2006 par lauksaimniecības produktiem un pārtikas produktiem kā garantētām tradicionālām īpatnībām 20.pants un Padomes 2006.gada 20.marta Regulas (EK) Nr.510/2006 par lauksaimniecības produktu un pārtikas ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu un cilmes vietu nosaukumu aizsardzību 18.pants nosaka, ka par ģeogrāfiskās izcelsmes norādes reģistrācijas pieteikuma, iebilduma paziņojuma, grozījuma pieteikuma un anulēšanas pieteikuma izskatīšanu maksājama valsts nodeva.

Patlaban Latvijā ir reģistrēti trīs ģeogrāfiskās izcelsmes norādes produkti – „Allažu Ķimelis”, „Rīgas Degvīns” un „Latvijas Dzidrais”.

Tādēļ sagatavots arī Ministru kabineta noteikumu projekts "Grozījums Ministru kabineta 2009.gada 10.februāra noteikumos Nr.126 "Lauksaimniecības un pārtikas produktu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrācijas un aizsardzības kārtība"", kas paredz svītrot maksas pakalpojumu cenrādi par ģeogrāfiskās izcelsmes norādes reģistrācijas pieteikuma, iebilduma paziņojuma, grozījuma pieteikuma un anulēšanas pieteikuma izskatīšanu, jo spēkā ir stājušās nodevas par minētajiem valsts pakalpojumiem.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana