Teritoriju pārvaldība

Atceļ svaigpiena realizācijas atļauju


09.02.2010

Valdībā apstiprināti Zemkopības ministrijas izstrādātie Ministru kabineta noteikumi "Veterinārās, higiēnas un nekaitīguma prasības svaigpiena apritei"

Noteikumos tiek atcelta svaigpiena realizācijas atļauja, nosakot, ka visi svaigpiena ražotāji iekļaujami valsts aģentūras „Lauksaimniecības datu centrs” izveidotajā un uzturētajā vienotajā svaigpiena kvalitātes datu bāzē. Šajā datu bāzē tiek pievienotas norādes, ka svaigpienu realizēt ir aizliegts, ja ir konstatēti pārkāpumi dzīvnieku veselības, novietnes higiēnas vai svaigpiena kvalitātes jomā. Noteikumos ir noteikta kārtība, kādā atceļams svaigpiena realizācijas aizliegums.

Tāpat noteikumos precizēts institūcijas nosaukums, kura veic laboratoriju akreditācijas procesu Latvijā, kā arī noteikta laboratorija, kurā veic analīzes, ja rodas strīds starp svaigpiena pircēju un svaigpiena ražotāju.
Noteikumos tiek samazināts administratīvais slogs uzņēmējiem, nosakot, ka piena pircējs pats nodrošina piena paraugu ņēmēju apmācību.

Šobrīd spēkā ir Ministru kabineta 2008.gada 20.maija noteikumi Nr.358 „Veterinārās, higiēnas un nekaitīguma prasības svaigpiena apritei”. Tā kā grozījumu apjoms ir liels, ir sagatavoti jauni Ministru kabineta noteikumi.

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana