Teritoriju pārvaldība

Laba ziņa lauksaimniekiem: ir atcelts akcīzes nodoklis dīzeļdegvielai. Gan ar atrunu, bet tomēr...

Inese Galeja, AgroPols
02.03.2010

Šodien Ministru kabinets pieņēma lauksaimniekiem svarīgu lēmumu, proti, atbrīvot no akcīzes nodokļa samaksas par lauksaimnieku iegādāto dīzeļdegvielu.


Laba ziņa lauksaimniekiem:  ir atcelts akcīzes nodoklis dīzeļdegvielai. Gan ar atrunu, bet tomēr...

Šodien Ministru kabinets pieņēma lauksaimniekiem svarīgu lēmumu, proti, atbrīvot no akcīzes nodokļa samaksas par lauksaimnieku iegādāto dīzeļdegvielu.
Šis lēmums atvieglos uzņēmējdarbību lauksaimniecībā, mazinot gan administratīvo slogu, gan papildu izdevumus.
Turpmāk vairs nebūs jākrāj samaksu un darījumu apliecinošie dokumenti par dīzeļdegvielas iegādi un dīzeļdegvielu iegādāties varēs gan degvielas mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības vietās, gan no akcīzes preču noliktavām.
Jaunievedums sekmēs arī lauku degvielas uzpildes staciju attīstību, nodrošinot gan papildu nodokļu nomaksu valstij, gan darba vietas lauku iedzīvotājiem.

Pieņemtais lēmums paredz, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) piešķir pretendentiem dīzeļdegvielas limitu un ievada informāciju par pretendentam piešķirto dīzeļdegvielas limitu vienotajā datu bāzē, kas pieejama LAD, Valsts ieņēmumu dienestam, akcīzes preču noliktavām, degvielas vairumtirgotājiem un mazumtirgotājiem. Akcīzes nodokļa kompensāciju varēs saņemt tikai par tādu lauksaimniecībā izmantojamo zemi, par kuru tiek maksāti papildu valsts tiešie maksājumi (PVTM) un kas ir pieteikta vienotā platību maksājuma (VPM) saņemšanai, vai arī par patstāvīgām pļavām un ganībām vai aramzemē sētiem ilggadīgajiem zālājiem, ja nodrošināts minimālais liellopu blīvums vismaz 0,2 liellopu vienības uz vienu atbalsta tiesīgo hektāru.

Zemkopības ministrija paredz, ka jaunā sistēma sāks darboties šā gada 1.jūlijā.

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana