Teritoriju pārvaldība

Precizē gadījumus, kad piemēro fitosanitāros pasākumus

Inese Galeja, AgroPols
10.03.2010

Valdībā vakar apstiprināts Zemkopības ministrijas izstrādātais noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumos Nr.575 "Bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatības ierobežošanas kārtība"".
Pašreiz spēkā ir Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumi Nr.575 „Bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatības ierobežošanas kārtība”. Tajos ir dažas redakcionālas neprecizitātes, kas rada pārpratumus normatīvajā akta piemērošanā.
Projekta būtība ir precizēt Ministru kabineta 2008.gada 21.jūlija noteikumu Nr.575 „Bakteriālās iedegas apkarošanas un izplatības ierobežošanas kārtība” tekstu, lai novērstu pārpratumus normatīvā akta piemērošanā:
1) 11.5. un 11.6.apakšpunktā iekļautās atsauces par gadījumiem, kad piemēro fitosanitāros pasākumus, nav precīzas. Grozījumi minētajos apakšpunktos precizē atsauces uz citiem noteikumu punktiem;
2) tiek grozīts noteikumu 10.punkts, paplašinot to lēmumu uzskaitījumu, kas publicējami laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, administratīvie akti par bakteriālās iedegas inficētajām teritorijām galvenokārt ir bijuši vispārēji administratīvi akti un skāruši uzreiz daudzu saimniekaugu īpašniekus. Tāpēc ir nepieciešama vispārējo administratīvo aktu publikācija „Latvijas Vēstnesī” gan par fitosanitārajiem pasākumiem, gan par to atcelšanu;

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana