Teritoriju pārvaldība

Valdība apstiprina atbalsta piešķiršanas kārtību vides un lauku ainavas uzlabošanai

Ilze Vabole, AgroPols
23.03.2010

Valdība 23. martā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība vides un lauku ainavas uzlabošanai”.

Noteikumi izstrādāti, lai aktualizētu līdz šim spēkā esošo noteikumu administrēšanas, uzraudzības kārtības un īstenošanas prasības tādos Latvijas lauku attīstības valsts stratēģijas plānā 2007. – 2013. gadam (LAP) 2. ass pasākumu apakšpasākumos, kā maksājumi lauksaimniekiem par nelabvēlīgiem dabas apstākļiem teritorijās, kas nav kalnu teritorijas, Natura 2000 maksājumi (lauksaimniekiem un meža īpašniekiem), kā arī vairāki agrovides maksājumu apakšpasākumi. 

Šajos noteikumos minēto pasākumu ietvaros, atbalstu par lauksaimniecībā izmantojamo zemi var saņemt atbalsta pretendents, kurš apsaimnieko lauksaimniecībā izmantojamo zemi un ir šīs atbalstam pieteiktās lauksaimniecībā izmantojamās zemes īpašnieks, tiesiskais valdītājs vai nomnieks, izņemot Natura 2000 maksājumi meža īpašniekiem pasākumu, kur atbalsts tiek piešķirts par saimnieciskās darbības ierobežojumiem meža zemēs.

Tāpat noteikumos iestrādāta norma, kas paredz to, ka, pretendējot uz atbalstu LAP 2004–2006. gadam vai LAP 2007–2013. gadam pasākumos un apakšpasākumos, atbalsta pretendents gada laikā var iesniegt tikai vienu iesniegumu saistībā ar attiecīgo pasākumu vai apakšpasākumu. Tāds nosacījums izvirzīts, jo par vienu un to pašu platību nedrīkst saņemt dubultu atbalstu.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana