Teritoriju pārvaldība

Pieci lauksaimniecības dzīvnieku īpašnieki saņems kompensācijas 58 tūkstošu latu apmērā

Ilze Vabole, AgroPols
23.03.2010

Valdība 23. martā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu „Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem””.

MK rīkojuma projekts paredz no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” izmaksāt pieciem lauksaimniecības dzīvnieku īpašniekiem kompensācijas 58 133 latu apmērā par zaudējumiem, kas radušies, apkarojot epizootijas vai valsts uzraudzībā esošās dzīvnieku infekcijas slimības.

2009. gada pēdējā ceturksnī piecās lauku saimniecībās, apkarojot epizootijas vai valsts uzraudzībā esošās dzīvnieku infekcijas slimības, piespiedu kārtā tika nokautas kopumā piecas govis un 26 367 vistas, kā arī iznīcinātas 43 920 olas.

Lauku atbalsta dienests (LAD) atbilstoši Veterinārmedicīnas likumam un MK 2005. gada 15. marta noteikumiem Nr. 177 „Kārtība, kādā piešķir un dzīvnieku īpašnieks saņem kompensāciju par zaudējumiem, kas radušies valsts uzraudzībā esošās dzīvnieku infekcijas slimības vai epizootijas uzliesmojuma laikā” nodrošinās kompensāciju izmaksu.

Katru gadu no Eiropas Savienības budžeta līdzekļiem valstij tiek pārskaitīti vismaz 50% no iztērētajiem līdzekļiem kompensāciju izmaksai dzīvnieku īpašniekiem.

Rīkojums stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana