Teritoriju pārvaldība

Veterinārai aptiekai turpmāk pietiks ar vienu licenci

Ilze Vabole, AgroPols
25.03.2010

Valdība 23. martā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Veterinārās aptiekas darbības licencēšanas kārtība”.

Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā izsniedz, pārreģistrē, aptur un anulē speciālo atļauju (licenci) veterinārās aptiekas darbībai. Tāpat kārtība paredz Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) kompetenci, tam izsniedzot, apturot, pārreģistrējot un anulējot speciālo atļauju (licenci) veterinārfarmaceitiskai darbībai.

Šobrīd spēkā ir MK 2004. gada 1. aprīļa noteikumi Nr. 229 „Kārtība, kādā izsniedz aptur, pārreģistrē un anulē speciālās atļaujas (licences) veterinārfarmaceitiskajai darbībai”, kas nosaka, ka veterinārās aptiekas darbībai nepieciešamas divas licences - veterināro zāļu izplatīšanai un veterinārās aptiekas atvēršanai (darbībai).

Lai samazinātu administratīvo slogu, turpmāk personām, kas ir atbildīgas par veterināro zāļu izplatīšanu veterinārajā aptiekā, nebūs vairs nepieciešama atsevišķa speciālā atļauja (licence) veterināro zāļu izplatīšanai. Jaunie noteikumi  paredz, ka, uzsākot darbību jaunai aptiekai Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) izsniedz tikai vienu licenci - veterinārfarmaceitiskajai darbībai, kas vienlaicīgi atļauj arī nodarboties ar  veterināro zāļu izplatīšanu.

Tāpat aptiekas licences pārreģistrēšanas gadījumā PVD izsniedz vienu speciālo atļauju (licenci) veterinārfarmaceitiskajai darbībai. Noteikumu projekta pārejas noteikumi paredz, ka speciālās atļaujas (licences) veterinārfarmaceitiskajai darbībai, kas izsniegtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir spēkā.

Līdz ar jauno noteikumu apstiprināšanu spēku zaudē MK 2004. gada 1. aprīļa noteikumi Nr. 229 „Kārtība, kādā izsniedz, aptur, pārreģistrē un anulē speciālās atļaujas (licences) veterinārfarmaceitiskajai darbībai”.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana