Teritoriju pārvaldība

Precizē atbalsta apmēra noteikšanas kārtību uzņēmumu radīšanai un attīstībai

Aija Zariņa, AgroPols
07.04.2010

Valdība 6. aprīlī akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 9. februāra noteikumos Nr. 132 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam „Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)”””.

Kā informē ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska, grozījumi noteikumos precizē norādi uz Līgumu par Eiropas Savienības darbību saistībā ar Lisabonas līguma stāšanos spēkā, kā arī konkretizē projektu atlases kritērijus un atbalstāmo projektu īstenošanas nozaru saimnieciskās darbības statistiskās klasifikācijas NACE 2. redakcijas kodus, tādējādi Lauku atbalsta dienestam (LAD) atvieglojot atbalsta administrēšanas procedūras.

Līdz ar to noteikumos „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam „Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai (ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu)””” ir skaidri definētas projektu atlases kritēriju projektu īstenošanas vietu teritorijas attīstības indeksu robežvērtības saskaņā ar MK 2009. gada 28. jūlija noteikumos Nr. 840 „Noteikumi par kritērijiem un kārtību valsts budžeta dotācijas piešķiršanai pašvaldībām un plānošanas reģioniem Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai” noteikto teritoriju attīstības indeksu intervālu dalījumu.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana