Teritoriju pārvaldība

Jaunie lauksaimniecības speciālisti bezdarba gadījumā tiks atbrīvoti no subsīdiju atmaksas

Aija Zariņa, AgroPols
06.05.2010

Valdība 5. maijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumiem “Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste.

Ņemot vērā augsto bezdarba līmeni valstī, ir izveidojusies situācija, ka Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Malnavas koledžas studentiem, kuri ir saņēmuši subsīdijas mācību stipendiju veidā, pēc studiju beigšanas nav iespēju atrast darbu iegūtajā profesijā.

Lai nepasliktinātu jauno speciālistu finansiālo situāciju vēl vairāk, valdības noteikumos par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību ir iestrādāta tiesību norma, kas atbrīvo jaunos lauksaimniecības speciālistus, kuri nevar atrast darbu, no subsīdiju atmaksas.

Savukārt atbalsta pasākumā "Atbalsts integrētai dārzeņu un augļu audzēšanai" pretendentiem ir radīta iespēja uzņemties jaunas saistības Eiropas Savienības lauku attīstības atbalsta programmā "Integrētās dārzkopības ieviešana un veicināšana". Patlaban noteikumi par saistību neizpildi vai maiņu paredz pretendentam soda sankcijas, kas kavē uzņemties jaunas saistības saskaņā ar Eiropas Savienības atbalstu. Tagad noteikumos ir iestrādāta tiesību norma, kas ļauj mainīt atbalsta avotu no subsīdijām uz "Lauku attīstības programmu 2007.-2013.gadam" bez finansiālām sankcijām.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas vēstnesis”.

Ar noteikumiem var iepazīties šeit:
http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40171942&mode=mk&date=2010-05-05

AgroPols

x

Paroles atgadināšana