Teritoriju pārvaldība

Valsts nodeva - 16 latu par atļaujas izsniegšanu komersantam tirdzniecībai ar mājas (istabas) dzīvniekiem

Aija Zariņa, AgroPols
06.05.2010

Valdība 5. maijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Noteikumi par valsts nodevas apmēru un samaksas kārtību par atļaujas izsniegšanu komersantam tirdzniecībai ar mājas (istabas) dzīvniekiem”, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste.

Noteikumi paredz, ka valsts nodevas apmērs par atļaujas izsniegšanu komersantam tirdzniecībai ar mājas (istabas) dzīvniekiem ir 16 latu.

Valsts nodevu komersants maksā pirms atļaujas saņemšanas, norēķinoties bezskaidrā naudā (ar pārskaitījumu) vai iemaksājot skaidru naudu kredītiestādē vai citā iestādē, kurai ir tiesības veikt naudas pārskaitījumus, vai arī norēķinoties ar maksājumu karti. Noteikumi paredz komersantam iespēju veikt valsts nodevas maksājumu par atļauju tirdzniecībai ar mājas (istabas) dzīvniekiem, tādejādi uzlabojot uzņēmējdarbības vidi un vienkāršojot administratīvo procedūru. Informāciju par rekvizītiem, uz kuriem var veikt bezskaidras naudas norēķinus par valsts nodevu, var saņemt Pārtikas un veterinārajā dienestā.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas vēstnesis”.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana