Teritoriju pārvaldība

Paplašina LAP pasākuma "Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana" atbalsta pretendentu loku

Aija Zariņa, AgroPols
13.05.2010

Valdība 12. maijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos "Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai Latvijas lauku attīstības programmas pasākuma "Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana" ietvaros", informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Antra Elste.
Grozījumi normatīvajā aktā vienkāršo atbalsta saņemšanas nosacījumus un paplašina atbalsta pretendentu loku.

Līdz ar noteikumu stāšanos spēkā paplašināsies pasākuma ietvaros finansētā projekta paredzēto gala produktu klāsts, ietverot cukura konditoreju, šokolādi, saldējumu, miltu izstrādājumus un citus pārtikas produktus.

Papildus iekļauti attiecināmo izmaksu „griesti” vienam atbalsta pretendentam II un III kategorijas dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu pārstrādes uzņēmumā un lauksaimniecības produktu pārstrādei mājas apstākļos .

Bez tam tiek palielināta atbalsta intensitāte maziem un vidējiem uzņēmumiem līdz Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.-2013. gadam (LAP) pasākumā „Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” maksimāli pieļaujamajai, tas ir 50 procentiem, kā arī vienkāršota attiecināmo izmaksu aprēķināšanas sistēma.

Izmaiņas stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.


Ar noteikumiem var iepazīties:
http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40168272&mode=mk&date=2010-05-12

AgroPols

x

Paroles atgadināšana