Teritoriju pārvaldība

Valdība nosaka kompensāciju akvakultūras dzīvnieku slimību apkarošanai

Aija Zariņa, AgroPols
10.08.2010

Valdība 10. augustā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai pasākumam „Akvakultūras dzīvnieku slimību ierobežošana””, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai kompensāciju maksājumu veidā Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda ieviešanai Latvijā 2007.–2013. gadam par pasākumu „Akvakultūras dzīvnieku slimību ierobežošana”.

Pasākuma mērķis ir saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veterinārajām prasībām akvakultūras dzīvniekiem apkarot akvakultūras dzīvnieku neeksotiskās infekcijas slimības. Ar slimību sarakstu var iepazīties 2008. gada 2. jūnija MK noteikumu Nr. 400 „Veterinārās prasības akvakultūras dzīvniekiem, no tiem iegūtiem produktiem un to apritei, kā arī atsevišķu akvakultūras dzīvnieku infekcijas slimību profilaksei un apkarošanai” 1. pielikuma 2. daļas tabulā.

Pasākums tiks ieviests ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) izstrādātu akvakultūras dzīvnieku neeksotisko infekcijas slimību apkarošanas programmu.

Atbalsta mērķauditorija ir PVD atzīti akvakultūras nozares uzņēmumi, kuriem būs radušies zaudējumi pēc valsts uzraudzībā esošas neeksotiskās infekcijas slimības uzliesmojuma apkarošanas.

Jāatzīmē, ka Latvijā audzētām zivīm pagaidām nav konstatētas veterinārās jomas normatīvajos aktos minētās zivju infekcijas slimības.

Noteikumi stāsies spēkā ar 2011. gada 1. janvāri.

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40162628&mode=mk&date=2010-08-10

AgroPols

x

Paroles atgadināšana