Teritoriju pārvaldība

Arī pašvaldības un ēdināšanas uzņēmumi varēs piedalīties programmā „Skolas auglis”

Aija Zariņa, AgroPols
24.08.2010

24. augustā valdība pieņēma grozījumus Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātajā rīkojumā "Par Pasākumu ieviešanas plānu skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem (2010.-2013. gadam)", informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska.

Rīkojums paredz, ka izvērtējumu par skolas augļu un dārzeņu programmas pasākumu ietekmi uz mērķauditoriju veiks Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts „BIOR”. Tāpat mainīts termiņš, kurā ir jāveic pirmreizējā datu vākšana, precizēta informāciju, kas jāiegūst plāna izvērtēšanai, kā arī informācija, par kuru jāiesniedz secinājumi izvērtēšanas ziņojumā.

Tāpat rīkojumā noteikts, ka atbalsta pretendenti varēs būt arī pašvaldības un ēdināšanas uzņēmumi, jo izglītības iestāžu budžeta pārvaldību veic pašvaldības, kā arī nereti izglītības iestādēs skolēnu ēdināšanu īsteno ēdināšanas uzņēmumi. Tādējādi uz atbalstu varēs pieteikties ražotāji, kas audzē augļus un dārzeņus ar integrētajām audzēšanas metodēm un ir reģistrējušies Pārtikas un veterinārajā dienestā, tostarp to kooperatīvās sabiedrības, kā arī pašvaldības un izglītības iestādes. Pieteikties varēs arī uzņēmumi, kas nodrošina vispārējās izglītības iestādes ēdināšanu. Pretendentiem jāreģistrējas Lauku atbalsta dienesta (LAD) klientu reģistrā un jāiesniedz LAD iesniegums.

Rīkojums stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Ar rīkojuma pilnu tekstu var iepazīties interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40175401&mode=mk&date=2010-08-24

AgroPols

x

Paroles atgadināšana