Teritoriju pārvaldība

Valdība veicina zivsaimniecības uzņēmumu dalību starptautiskajās izstādēs

Ilze Vabole, AgroPols
31.08.2010

Valdība 31. augustā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 13. oktobra noteikumos Nr. 846 „Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai pasākumam “Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas””, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Lai nodrošinātu zivsaimniecības uzņēmumu piedalīšanos izstādēs kopstendos un veicinātu to produkcijas noieta tirgu paplašināšanos, izmaiņas noteikumos paredz palielināt plānošanas periodā vienam atbalsta pretendentam pieejamo atbalsta apmēru līdz 900 000 latu līdzšinējo 400 000 latu vietā. Palielinot attiecināmo izmaksu kopējo summu, tiek atbalstīts un veicināts zivsaimniecības uzņēmumu produkcijas eksports.

Par Latvijas zivsaimniecības uzņēmumu konkurētspēju eksporta tirgos liecina fakts, ka 2009. gadā produkcija 87,6 miljonu latu apmērā tika eksportēta uz 52 valstīm.

Tāpat izmaiņas noteikumos paredz samazināt administratīvo slogu zivsaimniecības uzņēmumiem (biedrībām), nosakot, ka turpmāk atbalsta pretendentam Lauku atbalsta dienestā (LAD) nebūs jāiesniedz biedrības reģistrācijas apliecība un biedru saraksts. Informācija LAD tiks nodrošināta saskaņā ar MK 2010. gada 13. aprīļa noteikumu Nr. 357 „Kārtība, kādā iestādes sadarbojoties sniedz informāciju elektroniskā veidā, kā arī nodrošina un apliecina šādas informācijas patiesumu” prasībām.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40188010&mode=mk&date=2010-08-31

AgroPols

x

Paroles atgadināšana