Teritoriju pārvaldība

Valdība apstiprina augļu un dārzeņu ražotāju organizāciju atzīšanas kārtību

Ilze Vabole, AgroPols
08.09.2010

Otrdien, 7. septembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto noteikumu projektu „Noteikumi par augļu un dārzeņu ražotāju organizāciju atzīšanu, to darbības nosacījumiem un kontroli”, kas nosaka augļu un dārzeņu ražotāju organizāciju atzīšanas kritērijus, atzīšanas kārtību, kā arī darbības nosacījumus un kontroli, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas pārvaldes vecākā referente Viktorija Kalniņa.

Noteikumi paredz, ka augļu un dārzeņu ražotāju organizācijā ir jābūt vismaz pieciem biedriem un minimālajai realizēto augļu un dārzeņu produktu vērtībai, kuru audzēšanā ražotāju organizācija specializēsies (atzītie produkti) , – Ls 100 000. Kārtība arī nosaka, ka organizācijas atzīto produktu realizētajai vērtībai ir jābūt lielākai par visas citas tās realizētās produkcijas vērtību. Juridiskā persona, kas atbilst noteiktiem kritērijiem un ir atzīta kā augļu un dārzeņu ražotāju organizācija, var saņemt Eiropas Savienības (ES) atbalstu.

Tāpat noteikumi paredz, ka par augļu un dārzeņu ražotāju organizācijas biedriem var būt arī personas, kas nenodarbojas ar produktu ražošanu, bet, piemēram, nodrošina ražotāju organizācijas saražotās produkcijas fasēšanu, uzglabāšanu vai transportēšanu.

Lai pārliecinātos par to, vai ražotāju organizācija atbilst atzīšanas kritērijiem, noteikumi paredz, ka attiecīgās kontroles veiks Lauku atbalsta dienests (LAD).

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40178887&mode=mk&date=2010-09-07

AgroPols

x

Paroles atgadināšana