Teritoriju pārvaldība

Turpmāk par ES atbalsta pasākumiem lauksaimniecībā informēs Valsts lauku tīkls

Ilze Vabole, AgroPols
21.09.2010

Otrdien, 21. septembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Grozījumi Ministru kabineta 2009. gada 17. jūnija noteikumos Nr. 573 „Kārtība, kādā administrē Eiropas Lauksaimniecības garantiju fondu, Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fondu, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai, lauku un zivsaimniecības attīstībai””, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Solveiga Lazovska.

Normatīvā akta grozījumi paredz, ka turpmāk informēšanas un publicitātes pasākumus par atbalstu lauksaimniecībai no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) īstenos tikai Valsts lauku tīkls (VLT), kura sekretariāta pienākumus pilda sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” (LLKC). Tādējādi tiks novērsta vienādu uzdevumu izpilde un to finansēšana no viena finanšu avota, vienlaikus nodrošinot kvalitatīva pakalpojuma pieejamību pēc iespējas tuvāk interesenta dzīvesvietai. Līdz šim Latvijas teritorijā šos informēšanas pasākumus veica ne tikai VLT, bet arī plānošanas reģioni.

Turpmāk ZM un tās padotībā esošo iestāžu koplietošanas informācijas sistēmu un Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas ( IKT) infrastruktūras izveidošana un uzturēšana būs Lauksaimniecības datu centra (LDC) pārziņā, nodrošinot informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūras uzturēšanu un nozares IT sistēmu tehnisko resursu apkalpošanu un pārvaldību. Paredzēts, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta ietvaros tiks izveidoti divi datu centri (primārais un rezerves), vienots nozares teritoriālais tīkls un vienots kontaktu centrs (zvanu centrs).

Normatīvā akta grozījumos veikts arī redakcionāls precizējums, nosakot, ka Lauku atbalsta dienests ir atbildīgs gan par savstarpējās atbilstības prasību kontroli vides jomā, gan arī par visu laba lauksaimniecības un vides stāvokļa nosacījumu uzraudzību.

Grozījumi normatīvajā aktā stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Ar normatīvā akta pilnu tekstu var iepazīties interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40190378&mode=mk&date=2010-09-21

AgroPols

x

Paroles atgadināšana