Teritoriju pārvaldība

Vienkāršota atbalsta saņemšanas kārtība investīcijām zivsaimniecībā

Ilze Vabole, AgroPols
12.10.2010

12. oktobrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 11. novembra noteikumos Nr. 937 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā aktivitātei „Investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā””, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska.

Grozījumi normatīvajā aktā izstrādāti, lai samazinātu administratīvo slogu un atvieglotu atbalsta saņemšanas kārtību, vairs neparedzot prasību par līgumu slēgšanu atbalsta saņemšanai.

Saskaņā ar apstiprinātajiem grozījumiem, atbalsta pretendentam Lauku atbalsta dienestā (LAD) jāiesniedz mazāks dokumentu skaits kā līdz šim, jo turpmāk par projekta pieteikumā nepieciešamo Pārtikas un veterinārā dienesta, zemesgrāmatu nodaļas un Valsts ieņēmumu dienesta informāciju pārliecināsies LAD.

Lai arī turpmāk uz atbalstu varētu pretendēt valsts zivju audzētavas, normatīvais akts precizē atbalsta pretendentus, paredzot iespēju atbalstu saņemt valsts kapitālsabiedrībai vai atvasinātai publiskai personai, kuras kompetencē ir zivju krājumu atražošana. Noteikumos arī tiek papildinātas attiecināmās izmaksas, paredzot iespēju biedrībām pretendēt uz atbalstu inovatīvu tehnoloģiju apmācības centru akvakultūras nozarē veidošanai. Tāpat noteikumos, pamatojoties uz pasākuma īstenošanas pieredzi par iesniegtajiem projektiem iepriekšējās projektu iesniegumu iesniegšanas kārtās, veikti vairāki tehniski un redakcionāli grozījumi, kas precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus.

Paredzēts arī, ka turpmāk atbalsta saņēmējam Lauku atbalsta dienestā vairs nebūs jāiesniedz naudas plūsmas pārskats.

Tāpat normatīvajā aktā precizēti atlases kritēriji, ņemot vērā Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013. gadam uzraudzības komitejas sēdē apstiprinātos grozījumus atlases kritērijos.

Grozījumi normatīvajā aktā stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Ar normatīvā akta pilnu tekstu var iepazīties interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40181905&mode=mk&date=2010-10-12

AgroPols

x

Paroles atgadināšana