Teritoriju pārvaldība

No 2011. gada pļavas varēs appļaut no 1. augusta

Ilze Vabole, AgroPols
26.10.2010

26. oktobrī valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2010. gada 23. marta noteikumos Nr. 295 „Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības lauku attīstības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību vides un lauku ainavas uzlabošanai”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska.

Normatīvais akts paredz izmaiņas atbalsta saņemšanā vides un lauku ainavas uzlabošanas pasākumiem, lai lauksaimniecības dzīvnieku īpašnieki varētu elastīgāk atbilstoši laika apstākļiem nodrošināt labas lauksaimniecības prakses nosacījumu ievērošanu saimniecībās.

Grozījumi noteikumos paredz, ka atbalsta pretendenti bioloģiski vērtīgo zālāju platības, sākot ar 2011. gadu un turpmāk, nogana vai vismaz vienu reizi nopļauj laikā no 1. augusta līdz 15. septembrim. Tāpat atbalsta pretendentiem, apsaimniekojot izveidoto virszemes ūdensobjektu buferjoslu vai tīruma buferjoslu, vismaz vienu reizi gadā laikā no 1. augusta līdz 15. septembrim šajā teritorijā jānopļauj zāle. Līdz šim zāles pļaušanas sākšanas datums noteiktās teritorijās bija 15. augusts.

Izmaiņas noteikumos nodrošinās Eiropas Savienības (ES) prasību ieviešanu, kas noteiktas saskaņā ar Eiropas Komisijā (EK) apstiprināto Lauku attīstības programmu.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”. 

Vairāk informācijas rodama interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40191593&mode=mk&date=2010-10-26

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana