Teritoriju pārvaldība

Valdība precizē atbalsta saņemšanas kārtību zivsaimniecības attīstībai

Aija Zariņa, AgroPols
16.11.2010

16. novembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2008. gada 11. novembra noteikumos Nr.937 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā aktivitātei „Investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā””, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa.

Noteikumos tiek precizēts viens no atbalsta pretendentiem - pretendents „valsts iestāde” tiek aizstāts ar „valsts kapitālsabiedrība vai atvasināta publiska persona (izņemot vietējās pašvaldības)”. Grozījums nepieciešams, lai Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” zivju audzētavas varētu pretendēt uz atbalstu pasākuma ietvaros.

Grozījumi saistīti ar to, ka līdz Latvijas Zivju resursu aģentūras reorganizācijai zivju audzētavas bija valsts iestādes statusā, bet pēc „BIOR” izveides, tās ir atvasinātas publiskas personas sastāvā.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Papildus informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40196523&mode=mk&date=2010-11-16

AgroPols

x

Paroles atgadināšana