Teritoriju pārvaldība

Valdība atvieglo veterināro zāļu reģistrācijas dokumentācijas izmaiņu

Ilze Vabole, AgroPols
17.11.2010

Valdība 16. novembrī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „ Grozījumi Ministru kabineta 2006. gada 18. jūlija noteikumos Nr. 600 „Veterināro zāļu reģistrēšanas kārtība””, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska. 

Grozījumi normatīvajā aktā veikti, lai atvieglotu kārtību, kādā izskata izmaiņas veterināro zāļu reģistrācijas apliecības nosacījumos, kā arī, lai veterināro zāļu reģistrēšanas kārtību harmonizētu ar atbilstošajām jaunākajām Eiropas Savienības (ES) regulām.

Normatīvā akta grozījumos iekļauti atvieglojumi personām, kas vēlas reģistrēt izmaiņas veterināro zāļu reģistrācijas apliecības nosacījumos. Turpmāk par vairākām noteiktām izmaiņām vienā veterināro zāļu reģistrācijas apliecības dokumentācijā atļauts iesniegt vienu iesniegumu. Normatīvajā aktā uzskaitītas arī tās izmaiņu grupas, par kurām var iesniegt vienu iesniegumu. Līdz šim par katru izmaiņu veterināro zāļu reģistrācijas apliecības nosacījumos bija jāiesniedz atsevišķs iesniegums.

Normatīvā akta grozījumi nodrošinās vienādas prasības izmaiņu izskatīšanai veterināro zāļu reģistrēšanas apliecības nosacījumos gan nacionālajā reģistrācijas procedūrā, gan savstarpējās atzīšanas un decentralizētāja procedūrā reģistrētām veterinārajām zālēm.

Normatīvā akta grozījumos aktualizētas atsauces uz Eiropas Savienības regulām par farmakoloģiski aktīvo vielu maksimāli pieļaujamiem daudzumiem dzīvnieku izcelsmes produktos un par izmaiņu izskatīšanu veterināro zāļu reģistrācijas apliecības nosacījumos

Tāpat normatīvā akta grozījumos noteikta kārtība, kādā Zāļu valsts aģentūra atmaksā daļu no saņemtās priekšapmaksas par pakalpojumu, ja pakalpojuma sniegšanu pārtrauc vai atceļ.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Vairāk informācijas interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40179716&mode=mk&date=2010-11-16

AgroPols

x

Paroles atgadināšana